Skip to main content

Γιατί χρειάζεται η επιχείρησή σας έναν καλό κειμενογράφο;

Γιατί χρειάζεται η επιχείρησή σας έναν καλό κειμενογράφο;

Τι κάνει ένας κειμενογράφος

Ο κειμενογράφος ειδικεύεται στην παραγωγή σχετικού και ελκυστικού γραπτού περιεχομένου για το διαδίκτυο. Μία από τις βασικές εργασίες ενός κειμενογράφου είναι τα κείμενα για site. Η κάθε ιστοσελίδα απαιτεί καλογραμμένο, σύγχρονο, επίκαιρο και γενικά υψηλής ποιότητας περιεχόμενο για να απευθύνει στο δικό του κοινό-στόχο. Επιπλέον, κατά την κειμενογράφηση το περιεχόμενο που θα δημιουργηθεί θα περιέχει λέξεις-κλειδιά που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση του ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης

Οι λέξεις-κλειδιά είναι συγκεκριμένες, σχετικές με τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για λέξεις/φράσεις που συνήθως εισάγουν οι χρήστες του διαδικτύου κατά την αναζήτηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή προϊόντων. Στόχος είναι να εμφανιστεί ο ιστότοπος στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης, π.χ. της google.

Πώς μπορεί ένας κειμενογράφος να βοηθήσει την επιχείρησή σας

Ένας καλός κειμενογράφος θα έχει τις δεξιότητες να γράφει, εκτός από κείμενα για site ή blog, post για τα social media, περιεχόμενο για video ή audio, δελτία τύπου και κείμενα για e-mail marketing για τα περισσότερα ή για όλα αυτά τα διαδικτυακά μέσα.

Το περιεχόμενο προορίζεται να μιλήσει απευθείας στις ανάγκες ενός συγκεκριμένου κοινού το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει υπάρχοντες πελάτες, υποψήφιους πελάτες, ενδιαφερόμενους ή επενδυτές. Περιεχόμενο το οποίο είναι καλογραμμένο αλλά δεν αγγίζει την καρδιά του κοινού για το οποίο προορίζεται, δεν είναι πετυχημένο.

Ποιες δεξιότητες χρειάζεται ένας κειμενογράφος

Οι συγγραφείς περιεχομένου πρέπει να είναι ευέλικτοι και καλά ενημερωμένοι για το χώρο της συγγραφής.

Για να πετύχει ένας κειμενογράφος πρέπει να έχει τις ακόλουθες δεξιότητες:

  • Εξαιρετικές ερευνητικές ικανότητες.
  • Ισχυρό ενδιαφέρον για ορθογραφία, γραμματική και στυλ.
  • Να γράφει γρήγορα και να τηρεί τις προθεσμίες.
  • Να μπορεί να γράφει σε διαφορετικούς τόνους φωνής, για αρκετά διαφορετικά θέματα και σε μια ποικιλία πλαισίων / δομών.
  • Έντονη δημιουργικότητα.
  • Ευστροφία.
  • Πιθανή εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς βοηθάει σημαντικά.

Συνοψίζοντας: Τα κείμενα με στρατηγικό περιεχόμενο, γραμμένα από έναν καλό κειμενογράφο, βοηθούν στο να βρίσκουν εσάς οι πελάτες σας και όχι εσείς εκείνους.

Χρειάζεστε καθοδήγηση για τα κείμενα που χρειάζεται η εταιρεία σας ώστε να προσελκύσει το κατάλληλο κοινό; Επικοινωνήστε μαζί μας για να ετοιμάσουμε μαζί το πλάνο σας.